London Maraton, Paraatlétikai Maraton VB – 2015.

Április 26-án Londonban álltam rajthoz a London Maraton keretein belül megrendezett paraatlétikai Maraton Világbajnokságon. A nevezéshez szükséges kvalifikációs A szintet (3 óra) az őszi Frankfurt Maratonon teljesítettem. Ezen a versenyen első alkalommal tudtam tervezetten váltott kísérőkkel futni. Varga József és Szabó Imre, ebben a sorrendben vezettek. A táv első felét óvatosabbra, a második felét erősebbre terveztük. Ez sikerült. A frissítést folyamatosan izoval szándékoztuk megoldani, nagyjából 30 km-ig, innen pedig már lendületből, gyorsuló tempóban futottam volna. Azonban a beígért pontokon nem volt izo, először 15, utána pedig 25 km-nél tudtam szénhidrátot bevinni a szervezetbe. Hogy ez mennyit rontott a teljesítményemen, nem tudom. Az első féltáv kereken másfél perccel lett rosszabb a tervezettnél, a második is, azzal együtt, hogy így is sikerült gyorsítanom.
Az időeredmény 2 óra 59 másodperc 14 másodperc lett (első fele: 1,30,08), a helyezés 15. (Csak érdekességként: 20 rajtoló a kategóriában, 4 feladó, 16 célba érkező).
A pálya számomra nehéz, szintes, örülök, hogy itt is tudtam végre 3 órán belül futni. Ez nagyon lényeges. Azonban lehetett volna ennél jobb idő is, az elvárások között ez is megfogalmazódott. A versenyre való felkészülésben sokat számított a bő egy hónappal korábban Tenerifén eltöltött másfél hetes edzőtábor, amit a Paralimpiai bizottság finanszírozott nekem, és kísérőmnek, Varga Jozsónak.
Úgy érzem, hogy a következő maratonon fogom tudni hozni a javuló tendenciát, vagyis ennél jelentősen jobb időt fogunk futni. Ennek már most komoly jeleit érzem. Addig azonban még sokat kell készülni.
Köszönet a versenyen való részvétel lehetővé tételéhez a Magyar paralimpiai Bizottságnak!

Hozzászólások lezárva.