2016

HIVATALOS VERSENYEREDMÉNYEK

10km
Félmaraton

RÖVID BESZÁMOLÓ

Tavaly sem számítottunk annyi jelentkezőre, mint ahányan eljöttek futni Úriba, idén pedig még ez a szám is megdőlt. Hivatalosan 480 nevező volt. Az időjárás kegyes volt hozzánk, és bár nem azért, mert a verseny nevének megfelelően farkasordító hidegben, hóviharban kellett a versenyzőknek teljesíteni az egyébként csak nevében 10km és félmaraton távokat, hanem valóban kora tavaszias, néha napsütéses, enyhe szellővel frissített kellemes futóidő volt. A segítők létszáma alulmúlta a szükségeset, ezért a reggeli rajtszámfelvétel, és helyi nevezés ügyintézése során komoly sorok alakultak ki. és igaz ugyan, hogy én személy szerint nagyon útálom a rajt késését, azonban kénytelenek voltunk a sok jelentkező regisztrálása miatt kétszer is rajtidőpont halasztásra. Végül 30 perc késés után rajtolt el a mezőny. A pályán már rendben ment minden, megfelelően profi, és létszámú segítőgárda terelte, biztosította, frissítette és mérte a futókat. A célban igyekeztünk megfelelő ellátásban részesíteni a beérkező, megfáradt sportolókat. Akinek már nem jutott a célban plakett, azoknak postán küldjük el jussukat.
A nagy létszám ellenére is igyekeztünk megőrizni a családias hangulatot, hiszen én azt vallom, hogy ez nem a létszámtól függ. Idén is sok olyan sprttárs indult, aki részvétele igen megtisztelő volt. Sorrend nélkül említem meg például Bozó Pali bácsit, aki, azon kívül, hogy a mezőny legidősebb futója, egyben a hazai ultrafutás büszkesége, De itt volt Csikós Csaba, aki megvédte címét, és a több, mint félmaratoni távon, a sok szint ellenére, szezon előtt futott ismét egy 1,16-on belüli időt. Hozzátenném, hogy önmagában az, hogy 1,30-on belül ért be az első 7 versenyző, büszkévé tesz. Több látássérült indulónk is volt, és külföldi nevezőkről is tudomásunk van.
Igyekszünk a jövő évi versenyre ennél is jobban felkészülni, a színvonalat emelni, a családias hangulatot megőrizni, és az árszintet tartani.

A III. Farkasordító Úri Félmaraton és 10km futóverseny időpontja: 2017. február 26. vasárnap, 10 óra
Verseny hivatalos kiírása októberben várható, eze az oldalon, illetve új facebook eseményként. Előnevezés a decemberi Úri Farkas(d) közösségi futóversenyt megelőző pénteken nyílik meg.

https://www.facebook.com/gal.andrea.92/videos/10205998291905273/

Hozzászólások lezárva.