Versenyrendezés

Az idei versenyszezonra történő felkészülés közben sok minden mással is foglalkozom, ahogy ez már lenni szokott. Ezek közül most a tél legnagyobb eseményét taglalnám kicsit. Méghozzá a II. Farkasordító Úri Félmaraton és 10km Futóversenyt, melyet február utolsó vasárnapján rendeztünk Úriban. Nem újdonság, hiszen tavaly már lebonyolítottuk, de valami miatt olyan sikeres volt, hogy idén még többen érdeklődtek, jelentkeztek, és jöttek el. Ennek megfelelően sokkal több munka volt mögötte, mint előző évben. Szerencsére most még többen segítettek, már az előkészületek során is. Nekik nagy-nagy köszönet, és örök hála, egyedül nem bírtam volna.
Csak érzékeltetem, mi mindennel kellett megküzdenem. Természetesen szervezés közben itthon tartottam a frontot a két gyerekkel, háztartással, oviba járással, éjszakai edzésekkel. A legkritikusabb időszakban, vagyis egy hónappal a rajt előtt három hétre itthon ragadtam két beteg manóval, esélyem sem volt kimozdulni, hogy azon ügyeket intézzem, melyeket interneten, telefonon keresztül nem lehet bonyolítani. Kriszti igyekezett besegíteni, munka után még rohangált, hogy megnézzen, bevásároljon, beszerezzen, megrendeljen, elkészíttessen, és ennek megfelelően rendszeresen még később ért haza, mint szokott. Ettől még nem minden ment zökkenőmentesen, az utolsó hetekre maradt sokminden, amelyeknek akkorra már készen kellett volna állniuk. Kimmel Péter barátunk szerencsére a verseny előtti pénteken már lejött, hogy segítsen, és maradt is egész hétvégére. Vele együtt még szombaton is éjfélig készítettük elő a dolgokat, hogy másnap elindulhasson a verseny. Ekkor már elkezdtük megbeszélni, hogy jövőre a harmadik futamra mi mindent kell máshogy csinálni, mit kell változtatni, hogy hatékonyabbak legyünk, nagyobb mennyiségű adatot, rajtszámot, élelmet, és egyebeket tudjunk kezelni. Vagyis nem csupán a mostani verseny előkészítése zajlott, hanem egyben felkészülés a következő évre, évekre. A meglepően nagy érdeklődés jelzi, hogy valamit jól kitaláltunk, eltaláltunk. Ezért számíthatunk arra, hogy jövőre szintén nagy mezőny fog elindulni a rajtpisztoly eldördülése után. De talán éppen ezért is csináljuk. sok-sok ismerős volt itt, sok-sok mindenkivel sikerült itt megismerkedni. Számomra nagy öröm, hogy ennyien eljöttek, jól érezték magukat, és sokan tavalyi élmények alapján tértek vissza.
Nagyon jó ötlet lett a póló. Kicsit féltünk tőle, hogy nem lesz rá érdeklődés, de kiderült, hogy sokan szeretnek jó versenypólókat gyűjteni, és sokan értékelik, hogy ez nem kötelező, nevezési díj növelő tétel, hanem opció, amit választhatnak. Az előre rendelt mennyiségen kívül sikerült szinte minden tartalék készletet értékesíteni. És a későbbi képeken és videókon jól esett látni, hogy sokan már ebben futották le a versenyt.
A lenti videó az egyik kedvencem, mely talán érzékelteti a hangulatot.

Hozzászólások lezárva.