Versenyszervezés

Önmagában az, hogy futok (akár edzésen, akár versenyen), nem elégít ki teljesen. Ezért lehet rám követ vetni, de én bizony további kihívásokat keresgélek. Többek között ez is az oka, hogy belevágtam a triatlonba. De most nem ezt akarom boncolgatni, az talán megér majd egy másik posztot. A lényeg, hogy már egy ideje fontolgatom, hogy magam is rendezzek futóversenyt. Főleg, mióta itt, Úriban lakunk. az évek során rengeteg ötlet merült fel bennem, s ezek a gondolatok formálódtak, alakulgattak, érlelődtek. Egészen addig, míg tavaly ilyenkor egy hirtelen ötlettől vezérelve megszerveztem az első futamot, az Úri Farkas(d) közösségi futóversenyt. nem foglalkoztam én marketinggel, szóltam pár cimborának, meg vettem érmeket, kenyeret, zsírt, lilahagymát, nyomtattam szép rajtszámokat, kölcsönkértem a menzáról a hőtárolós edényt teának, egy-két sporttársat elhívtam segíteni, és végül tízen rajthoz is álltak.
A verseny után páran felvetették, hogy ne hagyjam annyiban, mi lenne, ha valamikor februárban csinálnék egy félmaraton. Akkor nincs túl sok. Belementem, és már másnap elkezdtem a sokkal alaposabb szervezést, és marketinget. Elvégre volt két hónapom, és úgy éreztem, tapasztalatom. Elvégre már volt egy tíz fős verseny a hátam mögött. Így jött létre a Farkasordító Úóri Félmaraton és 10km futóverseny, melyre februárban végül 310 (háromszáztíz) versenyző érkezett.
Én a magam részéről természetesen minden önkritika mellett is sikeresnek ítéltem, ez pedig bátorságot adott, hogy folytassam az elkezdett utat. Ennek megfelelően idén is lesz Úri Farkas(d), és februárban ismét lesz Farkasordító. És miután ez utóbbi idén olan sikeres volt, nagy futók is eljöttek, és igen komoly eredmények születtek, a híre is terjedt, úgy érzem, ezen a télen mindkettőre többen fognak érkezni a korábbihoz képest.
Csak mellékesen említem meg, hogy tavasz óta ügyködünk egy harmadik verseny szervezésével, mely ezeknél sokkal nagyobb lélegzetvételű, s nem csupán a rajthoz állóknak, hanem nekünk, szervezőknek is. igaz ugyan, hogy csak kevesebb, mint két év van hátra annak rajtjáig, ám pont időben tartunk minden előkészülettel. Ez lesz a NagyonFarkas. De erről majd később…

Hozzászólások lezárva.